'Hóe spreek je dat uit?'

Gaël.

Oui? Ik. Met de G van garçon.
Daarna a yell.

Ik zet de puntjes op je idee, zo worden het er vanzelf meer.

Dat deed ik als kleine jongen al. Vond ik iets leuk, schreef ik het op. Tekening erbij, of stickers. Vonden papa en mama leuk.

'Mooi hoor. Maak er nog maar eentje.' Beetje dat idee. Dat ging goed. Nu nog in het groot.

Ik leerde fietsen in west Zeeuws-Vlaanderen. Met knap veel tegenwind uit zee. Die blies me richting Ellecom, een dorpje aan de rand van de Veluwe.

Als freelance copywriter help ik groeiende goeddoeners. Merken met een missie. Zo verander jij klanten in fans.

Nominaties en prijzen

In 2023 stond ik in de top 100 van de Gedichtenwedstrijd en de longlist van de AMAI-award. In 2022 werd ik genomineerd voor de Verhalenwedstrijd van ILFU en de longlist van de AMAI (en in 2021). Eind 2020 won ik de Schrijverspodiumprijs. In 2019 won ik het zelfvertrouwen gedichten te delen.

Publicaties

Mijn teksten verschenen in Papieren Helden, Meander, Deus Ex Machina, Landauer, De Optimist, Op Ruwe Planken, MUG Zine, Kluger Hans, Seizoenszine en Het Gezeefd Gedicht. Yke Schotanus las een gedicht van mij voor in De Taalstaat op NPO Radio 1. Esohe Weyden vond mijn gedicht erg goed. In 2021 verscheen mijn debuutbundel Twijfelweefsel.

Studies

Terwijl je dit leest volg ik de Joepie Academie. Is leuk joh!

In 2022 rondde ik de studie 'Romans en Korte Verhalen' af aan de Schrijversacademie. In 2016 behaalde ik een Master in Human-Technology Interaction aan de Universiteit van Tampere, Finland. In 2014 behaalde ik een Bachelor Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam.

In 1999 kocht ik m'n eerste skateboard. In 2014 leerde ik mezelf foto's ontwikkelen in een Finse sauna. Dat ging met vallen en opstaan. Een veterstrikdiploma is me vreemd. Vandaar dat vallen en opstaan.

Wie zal het zeggen.

Elke dag een tikkie beter.
Met de juiste woorden💡 🌱 🌎 💚

Yes! 🌱

Deze website is 76% schoner dan andere geteste websites volgens Website Carbon. Benieuwd hoe jouw website scoort? Test het op websitecarbon.com
© 2024 Gaël van Heijst  
Freelance Copywriter | Tekstschrijver | UX-Writer
Ellecom, Gelderland 

Contact
info@gaelvanheijst.nl
0624175668
Kennismaking inplannen

KvK-nummer: 84911662


Privacy