7 redenen waarom je als creatief ondernemer meer naar buiten moet

Buiten doet bewegen

Je lichaam is je tempel, zeggen ze. Wel eens een tempel gezien? Muurvast in de grond. Én stokoud. Nee, jij niet. Jouw lichaam is je caravan. Die rood-gele sleurhut van Bassie & Adriaan. Je neemt het overal mee naartoe. Het brengt je van klus tot klus. En van je favoriete festival naar je schoonouders. Dan kan-ie maar beter gesmeerd blijven lopen. Dus, kun jij je tenen nog aanraken?

Buiten geeft afstand

Als creatief frons je wat af. Tijdens een terugkerende Zoom-meeting, of terwijl je een logo 10 pixel naar links duwt. Al dat staren verkleint letterlijk je blik én vergroot de kans op bijziendheid. Computer vision syndrome (CVS) is een serieus ding. Het verklaart misschien ook die hoofd-, nek- en schouderpijn van je. Plus, al dat staren naar andermans gelikte content maakt je bijzonder kortzichtig. Dus hup, hup. Naar buiten jij. Snel wat frisse lucht.

Buiten brengt rust

Kijk eens om je heen. Al die spulletjes in je huis. Dat was er krap honderd jaar geleden nog niet. Dat kunnen we als mensen niet aan. De natuur, de weidsheid. Op Sound of Music-achtige wijze een veld in rennen. Dát kennen we. Wist je dat we van alle kleuren de meeste soorten groen kunnen onderscheiden? Kan ons brein gewoon. Samen met onze ogen. Mensen zijn de afgelopen 300.000 jaar nagenoeg niks veranderd. Iedereen gaat goed op een boom. Een stuk gras. Of het geritsel van een vogel. Het geritsel van een leeuw daar gelaten.n

Buiten brengt lucht

Wij wonen in een jaren ‘30 huis. Een vloek en een zegen. Koud in de winter, warm in de zomer. Maar altijd frisse lucht. Vrienden van ons kochten een fonkelnieuw prefab-huis. Wat blijkt? Die zijn weer te goed geïsoleerd. Kun je nagaan.

Oud huis of nieuw huis, de buitenlucht is goed voor je. Voor je longen, Weten hoe schoon jouw buitenlucht is? Check het met deze tool van het Longfonds.

Buiten brengt ideeën

Je kent het wel. Sta je net je haar in te zepen, krijg je een geniale ingeving. Benieuwd hoe dat kan? Terwijl je niets doet legt je brein verbindingen die er eerder niet waren. Hoe ontspanner jij bent, hoe meer alpha golven er door je brein gonzen. Dus zit je vast met een creatief idee? Zoek het antwoord in een lap gras. Of een groep bomen. Vraagje tussendoor: hoeveel bomen maakt een bos? Mail me het antwoord, please. Ik ben benieuwd.

Buiten brengt samen

Woon jij samen met een klant? Ik niet. Die zijn buiten. En online netwerkborrels zijn oké hoor. Maar een kop koffie drinken samen, is net wat persoonlijker dan een lauwwarm gevouwen DM’tje als een croissantje naar binnen proppen. Bij een ander, bah. Dus spreek eens wat vaker af! Je lichaam - en je leads - zullen je dankbaar zijn.

Vin’k mooi.

Genoeg gekletst. Ik ga naar buiten. Waarom? Vin’k gewoon mooi. Moet je kijken joh, hoe die vogel een nest bouwt. Das toch niet normaal?

IJskoude bonustip

Oja, nog even over dat douchen. Vraag je je überhaupt af waarom klanten uit je buurt blijven? Douche wat vaker! Misschien ligt het daar aan. Geintje. En toch, douchen is sowieso goed voor je. Niet te lang natuurlijk. Vier minuten is voldoende. En blus je af met 30 seconden koud? 100 punten voor jou. Productiviteitsgoeroes en hun moeder zweren erbij.

Speaking of bomen

Samen eens een boompje opzetten? Ik ben benieuwd naar jouw bedrijf of idee! Dat kan vast wat woorden of ontwerp gebruiken.

Terug naar blog