Voorbij het glas.

Klant
Ridder
Taak
Interviews, Interactie ontwerp
Startpunt
Zelf toevoegen: een tomatenplant
De glastuinbouwindustrie is immens en staat onder grote druk. Wie slim techniek toepast bespaart al snel een hele hoop. Dat gaat niet over een paar tientjes. Ridder HortOs maakt tuinders het leven voorspelbaar. De webapp koppelt de kracht van slimme sensoren met op maat gebouwde software. Een week de verwarming een graadje hoger in de kas? Bereken het effect hiervan eenvoudig zelf en zie direct kosten en geschatte opbrengst. Daarnaast is er één groot voordeel. Het groeiproces van de plant is altijd hetzelfde.

Ze zeggen wel eens 'meten is weten', maar voorspellen is meetellen.  

Tijdens een eerste brainstormsessie brachten we de klantwensen in kaart. Met een boel tuinders in kamer, was dit al gauw gedaan. Deze ideeën vormde ik tot de eerste basis van het interactie ontwerp en testte deze met de product owner. 
Een goed begin
Velden toevoegen en mensen koppelen
Samen met het softwareteam van Ridder werkte ik aan UX documentatie en interactie ontwerp voor HortOs. Ik werkte verschillende scenario’s uit. Allereerst een eenvoudige onboarding. Hierin kan de tuinder een nieuwe gewas opvoeren en een collega eigenaar maken. 
Eén oogopslag
'En, hoe staan de zaken?'
Niks zo veranderlijk als het weer. Daar heb je in de kas geen last meer van. Zo kun je met een ‘executive view’ in een oogopslag zien hoe het ervoor staat in de kas. Eén helder cijfer, daar houdt de baas ook van. Een helder dashboard, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Handige notificaties vertellen als er bijgestuurd moet worden. 

Een verdiepingsslag is zo gemaakt. Over tijd zijn de kosten voor stroom, water én manskrachten eenvoudig in te zien. Veilig en centraal in één systeem.
We gaan naar de beurs!
Kom eens langs in ons kraam
We legden onze oplossing voor aan bezoekers van de toonaangevende GreenTech beurs. Ridder vertegenwoordigers hadden een tafel in hun kraam voor ons geserveerd. Onder het genot van klassieke Hollandse snacks kregen we zo direct feedback van grote spelers in de wereld van de glastuinbouw. 
Resultaat
Past precies in de kas
Glastuinbouwers zijn professionals. Ridder HortOs geeft ze nét die verdiepende kijk in hun kassen. Eén centrale omgeving voor grootschalige tuinbouwbedrijven. We hoeven ze niet te vertellen hoe ze hun werk moeten doen, we kunnen ze wel helpen het meeste er uit te halen. We bieden met de webapp snel inzicht in de (voorspelbare) toekomst. Allemaal via een gebruiksvriendelijke interface. 

Zelf ook op zoek naar een mooi dashboard? Laten we eens praten.
Bekijk Ridder HortOS 👈🏻 terug naar al het werk